Musici

Marie-José Didderen

profielfoto

De initiatiefnemer van het Limburgs Cellofestival is geboren in Enschede en kreeg op haar 9e de eerste cello lessen. In 1989 begon ze haar studie bij Jean Decroos aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en haalde in 1994 haar diploma.

Tijdens haar studie, maakte Marie-José maakte deel uit van het Lagos Kwartet waarmee verschillende masterclasses werden gevolgd, o.a. bij het Daniël- en het Amadeus Kwartet. Na haar studie is ze een aantal jaren werkzaam geweest bij de musicals van Joop van den Ende waar ze speelde in My Fair Lady, Phantom of the Opera en Elisabeth.

In 1999 verhuist ze met haar gezin naar Limburg waar ze een lespraktijk opbouwt  en nu werkzaam is op verschillende Centra voor de Kunsten, o.a. in Maastricht, Venlo en Weert.

In 2006 toerde ze met het Andre Rieu gezelschap door Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk en Amerika. Verder speelt ze bij het singer-songwriters  duo  Jodymoon en bij het Duitse orkest Salon Rouge waar ze in de  Euregio concerten mee organiseert. Marie-José vormt samen Jacques Brassé (fluit) en Josephine van Son (harp) het Maasland harp trio.

Voor de echte liefhebber nog enige informatie over het instrument: Marie-José speelt op een Franse cello uit 1756, van de bouwer Gavinier.


Marjan van Randeraat

foto-cv-marjan-e1519047652588.pngGeboren te Brisbane/Australië, waar zij tot haar 9e gewoond heeft. Marjan begon op 10- jarige leeftijd met cellolessen aan de muziekschool in Nijmegen. In 1991 is zij afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem.

Marjan is aan verschillende muziekscholen als cellodocente werkzaam, bij het Kunstkwartier in Helmond/ Geldrop/ Nuenen en bij Art4u in Veldhoven/ Bergeijk. Zij is oud- docente van Rick in Weert. Naast haar cellolessen dirigeert ze een jeugd- strijkensemble en geeft ze muzieklessen in het basisonderwijs.

Als celliste speelt Marjan graag allerlei muziekstijlen. Ze begeleidt koren en speelt regelmatig mee met projecten van diverse symfonie- en harmonie- orkesten. Met enkele van deze orkesten heeft ze concerten gegeven in Italië, Tsjechië, Oostenrijk en China.


Gabriel Arias Luna

foto Concierto Gabriel 14118G. Arias Luna is geboren in Belgie en kreeg zijn eerste cellolessen van zijn vader Pablo A. Arias Luna (toen solocellist van de Koninklijke Wallonië Opera in Luik).

Hij vervolgde zijn studie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht bij Elias ARIZCUREN waar hij zijn solistendiploma behaalde met hoge onderscheiding. Gabriel volgde ook masterclasses bij Philippe MULLER, Rainer HOFFMANN en Charles-André LINALE.

Hij treedt veelvuldig op in internationale kamermuziekfestivals( “Kitakyushu International Music Festival”, Japan ; “Prieuré de Chirens”, Frankrijk, …).Als kamermusicus, heeft Gabriel Arias Luna samengewerkt met artiesten zoals Elisa Kawaguti (viool), Gwyneth Wentink (harp), Marc Drobinsky (cello). Sinds 2000 speelt hij regelmatig met pianiste Maki Miyashita.

Sinds 2001 is Gabriel eerste solocellist, eerst bij het Limburgs Symfonie Orkest, en sinds 2013 bij de philharmonie zuidnederland. Tegenwoordig geeft hij les (Orkestacademie) in het Conservatorium Maastricht.


Marc Huynen

Marc Huynen Bugel EU jazznight 2017Trompettist Marc Huynen studeerde aan de conservatoria van Maastricht en Hilversum bij Rob Bruynen, Jan Oosthof en Ruud Breuls. Hij volgde workshops bij o.a. Jerry en Ack van Rooyen, Peter Herbolzheimer, John Clayton, Andy Haderer, Bobby Shew en Jiggs Whigham.

Marc Huynen musiceerde o.a. in de volgende orkesten : The Glenn Miller Orchestra, Cubop City bigband, El Tattoo del Tigre, Il Novo Cente (Night of the proms) en de WDR bigband. Samen met deze WDR Bigband speelde hij mee op de cd Avant Gershwin van de Amerikaanse zangeres Pattie Austin welke met een Grammy Award werd onderscheiden.

Marc Huynen begeleidde jazzmusici zoals Toots Thielemans, Benny Bailey, Rick Kiefer, Chuck en Bob Findley als ook popgroepen zoals Belle Perez en Rowen Heze. Daarnaast is hij als trompetdocent verbonden aan de muziekscholen van Heerlen, Maastricht en Aken. Marc Huynen is medeoprichter van de Mo’Jonesbigband (een bigbandproject met zanger Mo’Jones) en de Kidsbigband de “Vitzkids”.


Stijn Gehlen

image1

Stijn Gehlen begon op zijn 8e met cello spelen. Zijn eerste lessen kreeg hij van Mieke Heynen. Op dit moment studeert Stijn bij Marie-José Didderen en is hij als cellist actief in het Euregio Jeugd Orkest. Daarnaast neemt hij deel aan verschillende projecten en concoursen zoals het Jeune Dominique Concours in Venlo.

Stijn is gespecialiseerd op het gebied van improvisatie waarbij hij gebruik maakt van een loop station en diverse effect pedalen waarmee hij zijn eigen meerstemmige composities creëert.


Kidsbigband the SLIM Vitzkids

.foto ERMINDO ARMINO

Bigband the SLIM Vitzkids, is een van de van de weinige orkesten in Nederland die je letterlijk en figuurlijk ziet groeien. Deze band staat o.l.v trompettist Marc Huynen en speelt swingende, groovy composities van oa. Art Blakey, Joe Zawinul en Herbie Hancock.

De band speelde al met beroemde muzikanten zoals Benjamin Herman, Anton Goudsmit en Eric Vloeimans. De leeftijd van deze muzikanten varieert tussen de 8 en 16 jaar en zijn leerlingen van de muziekscholen uit Heerlen, Aken en Maastricht.


Maaike Peters en Isabelle van Dooren

Isabelle_en_Maaike_DSC9519_SanjaHarrisPianiste Isabelle van Dooren volgde tien jaar les bij de Vlaamse componist en pianist Stefan Meylaers. Vervolgens studeerde zij aan het conservatorium van Utrecht bij hoofdvakdocent Alan Weiss. Vanaf 2004 specialiseerde ze zich bij de docent Daniele Lombardi en tegenwoordig ontvangt ze regelmatige supervisie van de Albanese pianiste Mirsa Adami.

Celliste Maaike Peters kreeg op twaalfjarige leeftijd haar eerste celloles. Ze vervolgde haar lessen aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem bij Robert Dispa en later aan de Hogeschool voor de Kunsten in utrecht bij Lenian Benjamins, Jeroen den Herder en Elias Arizcuren.

Hierna studeerde ze aan de Hochschule for Musik in Detmold bij Professor Marcio Carneiro. Haar Master aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht bij Ran Varen heeft zij in 2010 afgerond.